Skip to content
Primăria Comunei Boteni vă informează că prelucrează date cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, potrivit prevederilor regulamentului (UE) 679/2016 și Legii nr. 190/2018.

Primăria Comunei Boteni județul Argeș

Cultura

    •  Mormântul marelui filozof Petre Ţuţea – fiu al comunei Boteni
    • Casa Memorială „Petre Ţuţea”
    • Muzeul satului „Ion Chelcea”
    • Crucea de piatră de pe valea Hobăii, monument istoric memorial sau funerar de interes național, aflat la 4 km de satul Boteni și datând de la 1656.
    • Casa Gheorghe Duțescu (începutul secolului al XX-lea) de la numărul 333 din satul Boteni.

    Petre Țuțea (1902-1991), autor, eseist, economist, filosof, jurist, doctor în drept, politician și publicist român s-a născut în comuna Boteni. De asemenea, a fost înmormântat la Boteni.

    „ Este dus de la București la Boteniul natal cu o mașină care transporta morcovi. Înmormântarea are loc în ziua Sfîntului Nicolae, drumul spre locul de veci făcîndu-l într-un car tras de boi. Cei prezenți la înmormântare susțin că nici măcar nu erau boi. Erau vaci. Slujba de înmormântare a fost făcută după rit ortodox, Petre Țuțea fiind înmormântat în cimitirul ortodox al comunei Boteni.

    Sursa foto: Wikipedia.ro

    Într-un interviu, publicat postum, în „România Liberă”, Petre Țuțea afirma :

    Am lăsat o cerere la Uniunea Scriitorilor să fiu înmormântat la Blaj, în Mica Romă a lui Eminescu. Am plătit slujba, clopotele, locul. Acu – sigur că la Blaj pot să fiu înmormântat și lângă gard, că-i pământ sacru acolo … Eu sunt legat de Blaj prin concepția mea panlatină a culturii române” ”

    Articole